Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Annan pelakuuna

Kun parkkeerasin Annan kodin lähelle ,en päässytkään ylittämään tietä hetkiseen ,sillä aikamoinen määkivä lammaslauma oli menossa jostakin johonkin kellot kilisten

Mandariinit ja muutkin sitrushedelmät ovat tammikuussa parhaimmillaan

Annan terassilla kasvoi pelakuuna mielenkiintoisessa kukkaruukussa.Tavallinen saviruukku oli joskus maalattu ensin okraksi ja sitten siniseksi  Vuosien saatossa kuitenkin molemmat värit rapisivat pikkuhiljaa pois.Tuloksena design-kukkaruukku ! Senpä sitten maalasin. Tästä  olen painattanut myös postikortin

Anna ja minä. Anna kävi eräänä kesänä Eurassa ja pidimme Pirtillä kreikkalaiset ruokakurssit
Kävin eräänä tammikuisena sunnuntaina tervehtimässä rodoslaista ystävääni Annaa hänen meren rannalla olevassa  kesäasunnossaan .Enimmän ajan hän siellä onkin kesäisin ,mutta nyt tammikuussa oli aika leikata terassia kiertävät viiniköynnökset ja kerätä pihapuista oliivit. Annan napsutellessa oksasaksilla viiniköynnöksiä minä tarkastelin ,josko olisi jotain maalauksen aihetta ja olihan niitä....

Annan katkarapukastike

1/2 kiloa katkarapuja
1 fenkoli
2 dl kermaa
1 tomaatti
pikku pala tuoretta inkivääriä raasteena
2 dl ouzoa

Sulata katkaravut,heitä pois vesi.Silppua fenkoli ja ruskista öljyssä.Lisää inkivääri,ouzo ja tomaattimurska.Kypsennä kannen alla kunnes fenkoli on pehmeää.Lisää lopuksi kerma ja anna kiehua 5 min. Maista jos haluat lisätä suolaa.Tarjoa basmati- riisin kanssa

I Am here with my greek friend Anna .I was painting the picture in her summer cottace. She visited me also in Finland and we gave a lesson in greek cooking

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti