Viime syksynä sain Tarjalta kurpitsan ,jota en pystynyty nostamaan omin voimin. Klapeja kantamaan tullut Jussi sen sitten nuoren miehen voimillaan kevyesti kiikutti nurmikolta puuhellani päälle. Aikani sitä ihailtuani ( noin kaksi viikkoa--puuhellakin oli vielä kylmillään) tein päätöksen ja paloittelin kurpitsan ensin lohkoihin ,jotka yksitellen punnitsin noin sata vuotta vanhalla talousvaa-allani. Seitsemäntoista kiloa . Noooh ,ei yksi akka voi syödä seitsemäätoista kiloa kurpitsaa seuraavaan satokauteen mennessä ,vaikka kuinka tykkäis . Joten palasia sai naapurin Kirsi,tätini Kyllikki,tätini Olivia ja serkkuni Kristiina. Minulle jäi vielä toinen puolikas kurpitsaa ,josta osan raastoin pakasteeseen ja osan valmistin etikkasäilykkeeksi.Myös kansalaisopiston kreikkalaisen ruoan valmistuskurssilla opetin tekemään kurpitsapihvejä.Tässäpä ohje:
1/2 kiloa karkeaksi raastettua kurpitsaa
puristettua valkosipulia maun mukaan (2-3 kynttä)
kaksi keskikokoista sipulia raastettuna
silputtua tilliä ja minttua
muna
suolaa,mustapippuria
2 dl fetaa murusina
jauhoja noin 5 rkl ,joissa on puoli tl leivinjauhetta
rypsiöljyä paistoon
Maalasin tietysti myös kurpitstaulun ,mutta koska Tarjan kurpitsa ei mahtunut tauluun ,valitsin malliksi hieman pienemmän kohiintuneen emalikattilani viereen |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti